PIANO KOPEN?

PIANO KOPEN?

Een piano kopen doe je niet iedere dag. Daarom is het verstandig om je goed te oriënteren voordat je over gaat tot aankoop. Op deze website vind je een groot aanbod digitale en akoestische piano’s en geven we je tips en adviezen als het gaat om de aanschaf van de juiste piano.

Wil je een nieuwe piano kopen en een goede gebruikte piano? Welk budget heb je voor de aankoop van een piano? Wat kost ene goede piano? Op deze en nog veel meer vragen geven we graag antwoord. 

Piano kopen. Wat is de beste piano en hoeveel kost een piano?

Waar kun je een piano kopen? Een piano of vleugel (nieuwe of gebruikt) koop je het beste in een gespecialiseerde pianowinkel zoals Pianometropool.  Je kunt een gebruikte piano ook direct via een particulier kopen, bijvoorbeeld via Marktplaats of van iemand die je kent.

Een goede piano is een waardevol instrument, en zal ook de nodige investering kosten. Een gratis af te halen of erg goedkope piano is meestal waardeloos en niet geschikt om er ook daadwerkelijk op te (leren) spelen.

Het zelf beoordelen van de kwaliteit van een gebruikte piano is onmogelijk tenzij je daar verstand van hebt. Hiervoor bestaan gespecialiseerde taxateurs. Vaak zal een gebruikte piano moeten worden opgeknapt of gereviseerd. Koop je een gebruikte piano bij Pianometropool, dan is deze altijd voledig gereviseerd. je krijgt dan ook altijd garantie op de aankoop van een gebruikte piano of vleugel.

MEEST VERKOCHTE PIANO’S EN VLEUGELS

Gewa DP300G

De ideale starterspiano. De Gewa DP300G komt met een volledig 88 toetsen (hammer action) aanslaggevoelig en gewogen klavier, een Steinway & Sons gesampelde vleugel klank, 15 verschillende geluiden, hoofdtelefoonaansluiting, record functie, 3 pedalen en een USB aansluiting.

Yamaha U1 (gebruikt)

Pianometropool heeft altijd gebruikte Yamaha U1 (en U3) op voorraad. U krijgt volledige garantie op deze gereviseerde akoestische piano met silent systeem, die alleen in de showroom verkrijgbaar is. De Yamaha U1 is wereldwijd de meest verkochte akoestische piano en is al meer dan 50 jaar opgenomen in het Yamaha assortiment.

Irmler 148

Met een lengte van 148cm is deze huiskamervleugel één van ons best verkopende akoestische vleugels. Gebouwd door het prestigieuze Blüthner en toch zeer scherp qua prijs.
De toon is vol en romantisch, de aanslag soepel en nauwkeurig. Leverbaar in diverse uitvoeringen en met zelfspeelsysteem.

PIANOMETROPOOL: DE BESTE PIANOWINKEL

In welke pianowinkel kun je het beste een piano kopen?

Een gebruikte 2e hands piano of vleugel kunt u direct via een particulier kopen – bijvoorbeeld via Marktplaats – of in een gespecialiseerde pianowinkel.

Een piano in goede staat (perfect stemblok, geen gescheurde zangbodem, mechanisch in orde etc) heeft altijd een flinke waarde. Een piano die niet in orde is kunt u vaak gratis afhalen en heeft dan ook geen waarde. Het zelf beoordelen van de kwaliteit van een piano is eigenlijk onbegonnen werk. Zelfs als gespecialiseerd bedrijf met gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring schakelen wij regelmatig taxateurs in om de piano’s die wij inkopen te beoordelen. Het opknappen ook wel ‘reviseren’ genoemd is een delicaat en kostbaar proces en is in veel gevallen duurder dan het aankopen van een kant en klare piano in perfecte conditie.

Daarnaast biedt het kopen van een gebruikte piano bij een pianowinkel zoals Pianometropool u veel voordelen

Zo geven wij bij aankoop van een akoestische piano tot 10 jaar garantie op ieder instrument. Bieden wij een ínruilgarantie’ waardoor u kunt doorgroeien zonder iets te verliezen bij inruil van uw pano en leveren wij iedere piano af met officiele factuur. Deze factuur is belangrijk als u later besluit de bij ons aangekochte piano te willen verkopen.

Nieuwe of gebruikte piano kopen?

Een digitale piano koopt u het liefst nieuw. Dit gezien de kortere levensduur en de snelle vooruitgang met betrekking tot de technologische ontwikkelingen van digitale piano’s. Een echte akoestische piano kunt u gerust tweedehands kopen. Echte – oftewel akoestische- piano’s gaan zeer lang mee en kunnen mits in goede conditie dus gerust als occasion aangekocht worden.

Bij Pianometropool geniet u altijd van een lange garantie op uw aangekochte piano aan huis (u betaalt ook geen voorrijd kosten). Ook profiteert u van een inruilgarantie tot 100% zodat uw piano later kan worden ge-upgrade naar een ander/luxere piano.

Over het algemeen koopt u voor het bedrag van een goedkope nieuwe piano een tweedehandse piano in een veel hogere klasse. Dit kan in bepaalde gevallen  dus zeker interessant zijn. bekijk hier ons aanbod gebruikte piano’s en gebruikte vleugels

Hoeveel kost een piano:

De kosten van een piano zijn opgebouwd uit:

► De piano zelf (koop of lease)

► De pianolessen

► Het onderhouden/stemmen van de piano*

*Alleen bij echte (akoestische) piano’s van toepassing

Afhankelijk van uw wensen kunt u de volgende rekensom maken:

Koopt u een digitale piano, die geschikt is om te gaan studeren op de muziekschool (88 gewogen toetsen, aanslaggevoelig en gewogen mechaniek). Dan koopt u deze digitale piano al vanaf € 800,00 oplopend tot ongeveer € 7.000.

Een echte (akoestische) piano kunt u kopen (afhankelijk van uw wensen) vanaf  € 2.000,00 oplopend tot € 40.000 euro.

Ter info: een gebruikte Yamaha U1 akoestiche piano uit Japan (in goede conditie) koopt u voor ongeveer voor € 4.000.

 

DE BESTE PIANO MET BESTE PRIJS GARANTIE

Gratis levering van digitale pano's

Levering met eigen transportdienst

De gekochte piano of vleugels wordt vakkundig geleverd door onze eigen bezorgdienst.

Piano kopen met beste prijsgarantie

Piano's vleugels met beste prijsgarantie

Piano’s en vleugels tegen de beste prijzen. En altijd deskundig advies bij aanschaf van een vleugel.

Piano kopen in termijnen betalen

Betaal uw piano of vleugels in termijnen

Koop een piano of vleugels en betaal in termijnen zonder rente of kosten. Vraag naar de mogelijkheden.

de nr.1 toetsspecialist van Nederland

De Nr.1 toetsspecialist voor piano's en vleugels

Showroom in Rijswijk met veel nieuwe en gebruikte piano's en vleugels. Centrale ligging aan de snelweg.

 

Piano kopen en betalen in termijnen?

Wist u dat u bij Pianometropool een piano kunt kopen en deze ook in termijnen kunt betalen zonder rente?

Informeer bij de aankoop van een nieuwe of gebruikte piano naar de mogelijkheden in onze showroom of klik hier voor meer informatie over betalen in termijnen

 

Advies bij het kopen van een piano

Bij Pianometropool verkopen we al jarenlang piano’s. En op onze website staan de meeste piano’s uit ons aanbod opgenomen. Zo kunt u zich goed orienteren op het gebeid van prijs en mogelijkheden. Wij verkopen uitsluitend piano’s van topmerken zoals:

Beste merken digitale piano’s:

Roland

► Yamaha

Physis

Blüthner

Beste merken akoestische piano’s:

Yamaha (Japan)

Blüthner (Duitsland)

Steinway & Sons (USA en Duitsland)

C.Bechstein (Duitsland – Tsjechië)

► Ronisch (Duitsland)

Bösendorfer (Oostenrijk)

► Fazioli (Italië)

Tip: Het land waar een akoestische piano wordt gemaakt is van grote invloed op de prijs en kwaliteit van deze piano.

Aan de prijs van een piano is al snel te herleiden zien waar deze piano is gebouwd. Duitse naam maar een zeer lage prijs? Dan is die piano NIET in Duitsland geproduceerd.

Hieronder een overzicht van de verschillende landen waar piano’s vandaan komen:

5: Polen & Rusland (goedkoopste piano’s)

4: China & Indonesië (goedkope piano’s)

3: Korea (goedkope / middenklasse piano’s)

2: Japan (middenklasse piano’s)

1: Duitsland (topklasse piano’s)

Piano kopen waar moet je op letten?

Goed gereedschap is het halve werk en zeker bij het leren spelen op een piano is dit zeker waar. Of de pianospelen leuk blijft hangt af van drie factoren. Zie het als een klein ‘melkkrukje’ op drie poten. Super stabiel maar met één poot minder valt alles om:

  1. De piano die je koopt
  2. De docent of pianocursus
  3. Motivatie en plezier in het pianospelen

U kunt op zowel een digitale piano als op een akoestische piano beginnen met pianospelen. Een digitale piano is goedkoper in aanschaf en in onderhoud máár is niet waardevast en minder mooi qua aanslag en klank dan een echte akoestiche piano.

Wilt u een piano kopen? Vraag dan advies bij een specialist! De keuze van de piano die u koopt is zeer belangrijk en is eigenlijk niet te doen via een website. Een piano moet je uitproberen en ervaren. Je moet zelf ervaren en beleven hoe de aanslag van de piano is die je wilt gaan kopen. Je moet er een klik mee krijgen. Pianometropool heeft een team deskundige medewerkers die u graag (kosteloos en eerlijk) adviseren wat voor u of voor uw zoon/dochter de meest geschikt piano om te kopen. Op deze website vindt u alvast een overzicht van de digitale piano’s en akoestische piano’s die wij verkopen.

Piano op maat kopen. Kan dat?

Ieder huis is anders, iedere smaak is anders en u zoekt iets dat niet gemakkelijk te vinden is. Pianometropool levert bij het kopen van een piano maatwerk voor ieder budget!
Denk hierbij aan het gebruik van unieke materiaalsoorten, leveringen van uw piano of vleugel naar moeilijk bereikbare landen/gebieden, zelfspelende of automatische piano’s, bijzondere kleuren, functies, etc.

Neem gerust contact met ons op of bezoek onze pianowinkel in Rijswijk en wij nemen uw wensen met u door.

Het is onze passie om u zo goed mogelijk te helpen bij de aankoop van de juiste piano. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent en NEE is – op een uitzondering na – hierbij geen optie.

Bezoek ook eens onze projecten pagina en bekijk wat Pianometropool aan bijzondere projecten heeft gerealiseerd. Dan zult u zien dat Pianometropool een echte pianowinkel is gespecialiseerd in het verkopen van piano’s en vleugels.

 

PIANO'S KOPEN BIJ DE No 1. TOETSSPECIALIST VAN NEDERLAND EN BELGIE

 

C.V.L.
C.V.L.
1719840082
A few weeks ago I purchased a Roland Lx5. What stood out for me was the immaculate service that was offered, before and after sale. All people who work there are knowledgeable and enthusiastic. I had little knowledge on pianos, but this proved to be no problem.I greatly appreciate the flexibility which is offered as they really try to think 'outside of the box' to help you get the best deal possible. For example, in exchange for picking up the piano myself I would get a free bench and headset. This flexibility was proven even further when I was able to switch a unpacked bench for a complete new one without any new 'transactions' of any sort, one phone call was enough.I advice everyone to at least have a look in their shop as their collection of grand pianos is something to see (all pianos can be played by visitors). Overall certainly a great experience!
Al DeG
Al DeG
1719060294
A dealer with expert and professional advice, appropriate to the equipment they are selling, which is (and should be) a long-term investment. Friendly and honest service and zero pushiness. Highly recommended.
Tim Busker
Tim Busker
1715694693
Twee jaar geleden heb ik een mooie Bechstein piano gekocht. Helaas was er thuis een scheurtje ontstaan in het ijzeren frame. Dit is een erg dure reparatie, waarvoor de piano helemaal terug moest naar de Bechstein fabriek in Duitsland. Pianometropool heeft echter geen moment getwijfeld om deze kosten te dekken, en hebben het proces uitstekend geregeld. In deze winkel zijn ze niet alleen vriendelijk als je een piano koopt, maar je kunt ook daarna altijd op ze rekenen! Geweldige service!
D Dummy
D Dummy
1709831715
PianoMetropool heeft ons geheel vrijblijvend en vlekkeloos geholpen met het koppelen van onze iPad aan het Genio silencesysteem via een MIDI interface. Volledig zonder eigen belang heeft Daniel Spies ons geadviseerd langs te komen met onze snoeren en iPad en heeft ons geadviseerd. 1 dag later hadden we het voor iPhone en iPad aan de praat. Daniel Spies en PianoMetropool krijgen wat ons betreft 6 van de 5 sterren 👌👏!!Dennis en Thea uit Breda
Rob de Jong
Rob de Jong
1704023549
Prima advies
Carlos Estrada
Carlos Estrada
1702969441
We bought a digital piano at this store. Great in-store service, competitive price, piano delivered home (1st floor), installed and tested. We are very pleased!
Hushang Ghazizadeh
Hushang Ghazizadeh
1701812916
Goede service en locatie
Esther Verstappen
Esther Verstappen
1701629248
Super service! Pianometropool regelde dat wij nog op tijd voor kerst van onze vleugel mochten genieten. Ook de na-service is steeds top, heel vriendelijk personeel.
Ruud Lems
Ruud Lems
1701276848
Veel elektrische pianos, vooral schitterende Rolands
Rob Dekker
Rob Dekker
1701030746
De piano van onze dochter ging defect naar een aantal jaar, buiten garantie.We hebben contact opgenomen en konden hem direct brengen. Helaas was het twee weken wachten op een nieuw moederbord, toen deze binnen was is hij er direct ingezet en een dag later konden we de piano kosteloos halen. Wat een heerlijke service, klant is en blijft koning, zelfs na de garantieperiode. Top bedrijf, kan ik iedereen aanraden.
Huub Boon
Huub Boon
1699882616
Zaterdag 11 november was Martijn Schok (Boogie Woogie pianist) te gast bij Pianometropool. Genoten van zijn optreden en erg leuk en interessant om de verschillen tussen de diverse piano's uitgelegd te krijgen qua geluid. Was een Top Middag.
Reinie Mäkel- Van Luttikhuizen
Reinie Mäkel- Van Luttikhuizen
1698080570
Wij zijn bijzonder tevreden over het advies wat wij kregen van Daniel in de prachtige winkel van Pianometropool B.V. te Rijswijk (Z-H).Maar ook de aflevering van onze digitale baby-vleugel Roland GP607 PW demo ging precies volgens afspraak en werkelijk heel netjes bezorgd en geïnstalleerd. Kortom, wij durven Pianometropool B.V. te Rijswijk (Z-H) aan een ieder aan te bevelen!
Khashi Nia
Khashi Nia
1697888851
Great customer service
Karim Schomper
Karim Schomper
1695649502
Iets meer dan vier weken geleden in de showroom geweest, omdat ik toch twijfelde om weer een piano aan te schaffen. Ik was al heel snel overtuigd en al snel voor de Roland HP-704 gekozen. De piano speelt prachtig en oogt zeer mooi, dus de keuze was snel gemaakt.Vandaag de digitale piano mogen ontvangen en ben er erg blij mee. De piano is prachtig en kwaliteit zoals ik had verwacht. De piano is thuisgeleverd en vakkundig in elkaar gezet op de gewenste plek. Het instrument ziet er echt geweldig uit.De levertijd was langer dan verwacht en naar mijn gevoel niet goed up-to-date gehouden over de verwachtte levertijd, dit vond ik erg jammer. Ik had gehoopt toen de verwachtte levertijd was verstreken, er contact met mij zou worden opgenomen om te weten waar we aan toe zijn. Je zit toch vol enthousiasme te wachten op een instrument en de teleurstelling van niks horen is dan wel vervelendHet is gelukkig wel heel fijn opgelost en vind het toch 5 sterren waard.
Xiao Yu
Xiao Yu
1695078378
Milan Carvalho
Milan Carvalho
1692648004
Onwijs goede service en snelle levering. Dank Frans en team! Had niet beter gekund! 🤩
Robby Roelandt
Robby Roelandt
1691871070
We hebben 6 maanden vrij intensief gezocht naar een mooie akoestische piano op aanraden van onze dochter haar muziek-leraar. Het is en blijft een investering, maar toch wel een dure aankoop.Piano’s Yamaha U-reeks verliezen nauwelijks aan waarde.Verschillende mooie piano’s gevonden in België via verdelers of 2e hands websites.Piano’s waren wel recenter, maar de prijs was altijd veel duurder of zonder silent system.Particulier heb je natuurlijk niet de service die we nu hebben genoten via pianometropool. Als leek is die service niet onbelangrijk.Veilig transport is iets dat je toch bij een particuliere verkoop ook nog moet organiseren en betalen.We zijn geen kenners. Advies en bevestiging van de muziek-leerkracht was voor ons wel belangrijk.We wisten wel dat een Yamaha U-reeks de betere reeks is.We kwamen steeds terug op de website van pianometropool na een zoektocht.Toch maandelijks of om de 14 dagen even gezien of er ergens eentje te koop stond.Uiteindelijk dan toch overgegaan tot aankoop na een telefoontje met Daniel.We hebben geaarzeld, maar nu zijn we super content.We hebben uiteindelijk gekozen voor een Piano Yamaha U3 volledig A-grade met nieuw silent system dat ze als extra aanboden.Zo'n system is redelijk duur als je dit apart aankoopt.Aan die voorwaarden te zien/lezen op de website en prijs hadden we ze nog niet tegen gekomen.Het leek ons eerst iets te mooi om waar te zijn.Serienummer verteld ons wel dat de piano eerder van de jaren 60 is,maar een piano volledig als nieuw gereviseerd maakt dit niet uit volgens de muziek-leraar.Beslissing op basis van een demonstratie via what’s app filmpje waar een lied op de piano werd gespeeld door Stijn pianist en omdat we er toch enig vertrouwen in hadden op basis van enkele reviews. Alles liep volledig correct zoals telefonisch werd aangegeven door Daniël.Eerst betaling uitgevoerd en binnen een week werd de piano zeer professioneel geleverd.De transporteur kon zelf heel goed piano spelen en heeft de piano ook ter plaatse even getest.We zijn dus niet ter plaatse geweest. Enige nadeel is ter plaatse kan je wel beter vergelijken.Dezelfde piano yamaha u3 b-grade was voor ons ook nog een optie. Er was zelfs nog een smakelijke attentie bij.Het is zo'n mooie klank in huis en nu kan onze dochter volwaardig oefenen.
Deniz Hastan
Deniz Hastan
1687769118
Vertrouwd adres. Ik heb mijn vleugel hier vele jaren terug aangeschaft. Jaren later nog altijd bereid goede service te leveren 👍👍👍
Ernest Frroku
Ernest Frroku
1681696715
Ruud Bergen
Ruud Bergen
1678908411
Prima advies, zeer persoonlijk, veel aandacht en goede prijzen. R.Bergenhenegouwen
Sanijs Vilnis
Sanijs Vilnis
1678651118
Bas Doeksen
Bas Doeksen
1673111213
Wij zijn warm onthaald, en goed geholpen. Wij hebben een prachtige piano gekocht.
Tom Vanbeckevoort
Tom Vanbeckevoort
1663599339
Ik bestelde laast online een Yamaha U3 A revisie, op afstand kreeg ik alle informatie door zelfs de mogelijkheid om het toestel te horen spelen!De bestellig werd telefonisch afgenomen en volledig doorgesproken, op zich denk je niets bijzonder maar later volgde alles netjes zoals afgesproken op papier.Voor de levering liep het extern even wat moeilijker maar wat is het mooie, er wer onmiddellijk gehandeld om mij een concrete leverdatum te geven. I´ werd geveld en vandaag alles nestjes afgehand!Men houdt zich aan zen woord en is klantvriendelijk, ik ben echt verbaast van jullie service!Dank je team pianometropool!
Bita Majidi
Bita Majidi
1659134913
Great service! I got a good explanation from the manager of the piano shop which helped me to buy my first piano. Later I had some problems with my piano which were solved perfectly by customer care. I have no issues anymore and recommend this piano shop to whoever that wants to buy a piano.
Cees Los
Cees Los
1657798039
Goede uitleg en hele vriendelijke mensen! Aanrader!!!
Willeke Van Der Plas
Willeke Van Der Plas
1657199232
Bij Pianometropool kregen wij een goed en enthousiast advies. Afspraken worden zeer goed nagekomen.
Daan Krijnen
Daan Krijnen
1652543810
Onwijs goede service en zeer vakkundig. Meermaals gebeld met vragen over kleinigheidjes, maar altijd direct en duidelijk antwoord. Verder ook zeer tevreden met de piano zelf!+/- Silence systeem werkt ook perfect, alleen nog een mini-verbeter punt voor;Door het silence systeem zat er een dubbele slag in enkele toetsen. De piano-stemmer had dit mij uitgelegd waar dit door kwam en had het ook gelijk opgelost (Had te maken met het silence systeem dat een beetje ruimte overliet bij de hamertjes). Ik heb er dus geen last meer van, maar kan wellicht handig zijn om tijdens de verkoop te melden. Het was namelijk ook gemakkelijk opgelost.Zeker aan te raden!
han dekeizer
han dekeizer
1651748813
Super blij met onze mooie Yamaha piano! In de winkel zijn we heel vriendelijk geholpen en de verkoper nam echt de tijd voor ons, zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een piano.
Otwin Peppinck
Otwin Peppinck
1644241034
Hele mooie digitale piano gekocht met ultieme prijs kwaliteit verhouding. Uitleg vakkundig, vriendelijk, muzikaal en beslist niet opdringerig (dus van duurder is altijd beter) . Maatwerk op basis van mensenkennis en vragen. Klasse. Ik koop mijn piano niet meer elders.
DJ TROJ
DJ TROJ
1633200579
Heerlijke winkel, super geholpen. Ze nemen echt de tijd voor je! Uiteindelijk een mooie piano voor onze dochter gekocht!.. zeker de moeite waard om voor om te rijden.Bedankt Daniel.
Joep Drummen
Joep Drummen
1632915521
Goed, kundig personeel. Prettig geholpen.
Arthur Pronk
Arthur Pronk
1631780921
Men neemt de tijd voor de klant en geeft goed advies. De verkoper weet waar hij over praat en heeft ervaring met piano's.
Tom Kooijman
Tom Kooijman
1628978410
young hui kim (네덜란드치즈)
young hui kim (네덜란드치즈)
1628612848
The man who works here is very nice and explains a lot of information. There are a lot of pianos in there and a lots of brands. It looks small on the outside but trust me it's pretty big! I highly recommend this place!!
Thaam Ben
Thaam Ben
1626441859
Sjon Baum
Sjon Baum
1622358300
Hele goede service. Ik heb hier mijn digitale piano aangeschaft.
Wouter de Ruyter
Wouter de Ruyter
1622181173
Erg goed bereikbaar, genoeg piano's om te bespelen, lekkere koffie, en de meneer kan goed over de piano's vertellen
René Zwezerijnen
René Zwezerijnen
1617300827
Uitstekende service en zeer klantvriendelijk!Als piano-stemmer/techniker was ik onlangs (voor het stemmen van de piano) bij een klant die anderhalf jaar geleden een nieuwe Schiedmayer piano had gekocht bij Pianometropool. Ik trof daar een piano aan, die waarschijnlijk voor een afleveringsbeurt aan de aandacht was ontsnapt; de speelaard liet veel te wensen over. De klant klaagde hierover en vroeg mij het in orde te maken. Aangezien dit veel werk is en veel tijd vergt, kwamen wij overeen dat ik het voor € 200,- zou fiksen en maakten wij een afspraak daarvoor.Onderweg rijdend naar huis bedacht ik mij dat hiervoor de klant eigenlijk niet geheel zou moeten opdraaien. Ik mailde naar de Klantenservice van Pianometropool en beschreef het geval. Ik kreeg direct een vriendelijke mail terug met de vraag of ik de piano voor deze klant prima in orde wilde maken en aan Pianometropool de rekening wilde sturen.Dit is inmiddels gebeurd en nog diezelfde dag heeft Pianometropool mijn factuur betaald. GROTE KLASSE!
Jasper Jackson
Jasper Jackson
1607966508
Michel Boer
Michel Boer
1605983864
Fantastisch geholpen en mooie piano's
Alexis Olive
Alexis Olive
1605905086
Piet Noordzij
Piet Noordzij
1603846131
Ik ben er eens wezen kijken voor een gebruikte piano.Ik trof ern heel aardige verkoper en hij nam alle tijd voor me.Een prettige winkel, ik zou er beslist teruggaan.
×
js_loader