PIANO KOPEN?

PIANO KOPEN?

Een piano kopen doe je niet iedere dag. Daarom is het verstandig om je goed te oriënteren voordat je over gaat tot aankoop. Op deze website vind je een groot aanbod digitale en akoestische piano’s en geven we je tips en adviezen als het gaat om de aanschaf van de juiste piano.

Wil je een nieuwe piano kopen en een goede gebruikte piano? Welk budget heb je voor de aankoop van een piano? Wat kost ene goede piano? Op deze en nog veel meer vragen geven we graag antwoord. 

Piano kopen. Wat is de beste piano en hoeveel kost een piano?

Waar kun je een piano kopen? Een piano of vleugel (nieuwe of gebruikt) koop je het beste in een gespecialiseerde pianowinkel zoals Pianometropool.  Je kunt een gebruikte piano ook direct via een particulier kopen, bijvoorbeeld via Marktplaats of van iemand die je kent.

Een goede piano is een waardevol instrument, en zal ook de nodige investering kosten. Een gratis af te halen of erg goedkope piano is meestal waardeloos en niet geschikt om er ook daadwerkelijk op te (leren) spelen.

Het zelf beoordelen van de kwaliteit van een gebruikte piano is onmogelijk tenzij je daar verstand van hebt. Hiervoor bestaan gespecialiseerde taxateurs. Vaak zal een gebruikte piano moeten worden opgeknapt of gereviseerd. Koop je een gebruikte piano bij Pianometropool, dan is deze altijd voledig gereviseerd. je krijgt dan ook altijd garantie op de aankoop van een gebruikte piano of vleugel.

MEEST VERKOCHTE PIANO’S EN VLEUGELS

Gewa DP300G

De ideale starterspiano. De Gewa DP300G komt met een volledig 88 toetsen (hammer action) aanslaggevoelig en gewogen klavier, een Steinway & Sons gesampelde vleugel klank, 15 verschillende geluiden, hoofdtelefoonaansluiting, record functie, 3 pedalen en een USB aansluiting.

Yamaha U1 (gebruikt)

Pianometropool heeft altijd gebruikte Yamaha U1 (en U3) op voorraad. U krijgt volledige garantie op deze gereviseerde akoestische piano met silent systeem, die alleen in de showroom verkrijgbaar is. De Yamaha U1 is wereldwijd de meest verkochte akoestische piano en is al meer dan 50 jaar opgenomen in het Yamaha assortiment.

Irmler 148

Met een lengte van 148cm is deze huiskamervleugel één van ons best verkopende akoestische vleugels. Gebouwd door het prestigieuze Blüthner en toch zeer scherp qua prijs.
De toon is vol en romantisch, de aanslag soepel en nauwkeurig. Leverbaar in diverse uitvoeringen en met zelfspeelsysteem.

PIANOMETROPOOL: DE BESTE PIANOWINKEL

In welke pianowinkel kun je het beste een piano kopen?

Een gebruikte 2e hands piano of vleugel kunt u direct via een particulier kopen – bijvoorbeeld via Marktplaats – of in een gespecialiseerde pianowinkel.

Een piano in goede staat (perfect stemblok, geen gescheurde zangbodem, mechanisch in orde etc) heeft altijd een flinke waarde. Een piano die niet in orde is kunt u vaak gratis afhalen en heeft dan ook geen waarde. Het zelf beoordelen van de kwaliteit van een piano is eigenlijk onbegonnen werk. Zelfs als gespecialiseerd bedrijf met gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring schakelen wij regelmatig taxateurs in om de piano’s die wij inkopen te beoordelen. Het opknappen ook wel ‘reviseren’ genoemd is een delicaat en kostbaar proces en is in veel gevallen duurder dan het aankopen van een kant en klare piano in perfecte conditie.

Daarnaast biedt het kopen van een gebruikte piano bij een pianowinkel zoals Pianometropool u veel voordelen

Zo geven wij bij aankoop van een akoestische piano tot 10 jaar garantie op ieder instrument. Bieden wij een ínruilgarantie’ waardoor u kunt doorgroeien zonder iets te verliezen bij inruil van uw pano en leveren wij iedere piano af met officiele factuur. Deze factuur is belangrijk als u later besluit de bij ons aangekochte piano te willen verkopen.

Nieuwe of gebruikte piano kopen?

Een digitale piano koopt u het liefst nieuw. Dit gezien de kortere levensduur en de snelle vooruitgang met betrekking tot de technologische ontwikkelingen van digitale piano’s. Een echte akoestische piano kunt u gerust tweedehands kopen. Echte – oftewel akoestische- piano’s gaan zeer lang mee en kunnen mits in goede conditie dus gerust als occasion aangekocht worden.

Bij Pianometropool geniet u altijd van een lange garantie op uw aangekochte piano aan huis (u betaalt ook geen voorrijd kosten). Ook profiteert u van een inruilgarantie tot 100% zodat uw piano later kan worden ge-upgrade naar een ander/luxere piano.

Over het algemeen koopt u voor het bedrag van een goedkope nieuwe piano een tweedehandse piano in een veel hogere klasse. Dit kan in bepaalde gevallen  dus zeker interessant zijn. bekijk hier ons aanbod gebruikte piano’s en gebruikte vleugels

Hoeveel kost een piano:

De kosten van een piano zijn opgebouwd uit:

► De piano zelf (koop of lease)

► De pianolessen

► Het onderhouden/stemmen van de piano*

*Alleen bij echte (akoestische) piano’s van toepassing

Afhankelijk van uw wensen kunt u de volgende rekensom maken:

Koopt u een digitale piano, die geschikt is om te gaan studeren op de muziekschool (88 gewogen toetsen, aanslaggevoelig en gewogen mechaniek). Dan koopt u deze digitale piano al vanaf € 800,00 oplopend tot ongeveer € 7.000.

Een echte (akoestische) piano kunt u kopen (afhankelijk van uw wensen) vanaf  € 2.000,00 oplopend tot € 40.000 euro.

Ter info: een gebruikte Yamaha U1 akoestiche piano uit Japan (in goede conditie) koopt u voor ongeveer voor € 4.000.

 

DE BESTE PIANO MET BESTE PRIJS GARANTIE

Gratis levering van digitale pano's

Levering met eigen transportdienst

De gekochte piano of vleugels wordt vakkundig geleverd door onze eigen bezorgdienst.

Piano kopen met beste prijsgarantie

Piano's vleugels met beste prijsgarantie

Piano’s en vleugels tegen de beste prijzen. En altijd deskundig advies bij aanschaf van een vleugel.

Piano kopen in termijnen betalen

Betaal uw piano of vleugels in termijnen

Koop een piano of vleugels en betaal in termijnen zonder rente of kosten. Vraag naar de mogelijkheden.

de nr.1 toetsspecialist van Nederland

De Nr.1 toetsspecialist voor piano's en vleugels

Showroom in Rijswijk met veel nieuwe en gebruikte piano's en vleugels. Centrale ligging aan de snelweg.

 

Piano kopen en betalen in termijnen?

Wist u dat u bij Pianometropool een piano kunt kopen en deze ook in termijnen kunt betalen zonder rente?

Informeer bij de aankoop van een nieuwe of gebruikte piano naar de mogelijkheden in onze showroom of klik hier voor meer informatie over betalen in termijnen

 

Advies bij het kopen van een piano

Bij Pianometropool verkopen we al jarenlang piano’s. En op onze website staan de meeste piano’s uit ons aanbod opgenomen. Zo kunt u zich goed orienteren op het gebeid van prijs en mogelijkheden. Wij verkopen uitsluitend piano’s van topmerken zoals:

Beste merken digitale piano’s:

Roland

► Yamaha

Physis

Blüthner

Beste merken akoestische piano’s:

Yamaha (Japan)

Blüthner (Duitsland)

Steinway & Sons (USA en Duitsland)

C.Bechstein (Duitsland – Tsjechië)

► Ronisch (Duitsland)

Bösendorfer (Oostenrijk)

► Fazioli (Italië)

Tip: Het land waar een akoestische piano wordt gemaakt is van grote invloed op de prijs en kwaliteit van deze piano.

Aan de prijs van een piano is al snel te herleiden zien waar deze piano is gebouwd. Duitse naam maar een zeer lage prijs? Dan is die piano NIET in Duitsland geproduceerd.

Hieronder een overzicht van de verschillende landen waar piano’s vandaan komen:

5: Polen & Rusland (goedkoopste piano’s)

4: China & Indonesië (goedkope piano’s)

3: Korea (goedkope / middenklasse piano’s)

2: Japan (middenklasse piano’s)

1: Duitsland (topklasse piano’s)

Piano kopen waar moet je op letten?

Goed gereedschap is het halve werk en zeker bij het leren spelen op een piano is dit zeker waar. Of de pianospelen leuk blijft hangt af van drie factoren. Zie het als een klein ‘melkkrukje’ op drie poten. Super stabiel maar met één poot minder valt alles om:

  1. De piano die je koopt
  2. De docent of pianocursus
  3. Motivatie en plezier in het pianospelen

U kunt op zowel een digitale piano als op een akoestische piano beginnen met pianospelen. Een digitale piano is goedkoper in aanschaf en in onderhoud máár is niet waardevast en minder mooi qua aanslag en klank dan een echte akoestiche piano.

Wilt u een piano kopen? Vraag dan advies bij een specialist! De keuze van de piano die u koopt is zeer belangrijk en is eigenlijk niet te doen via een website. Een piano moet je uitproberen en ervaren. Je moet zelf ervaren en beleven hoe de aanslag van de piano is die je wilt gaan kopen. Je moet er een klik mee krijgen. Pianometropool heeft een team deskundige medewerkers die u graag (kosteloos en eerlijk) adviseren wat voor u of voor uw zoon/dochter de meest geschikt piano om te kopen. Op deze website vindt u alvast een overzicht van de digitale piano’s en akoestische piano’s die wij verkopen.

Piano op maat kopen. Kan dat?

Ieder huis is anders, iedere smaak is anders en u zoekt iets dat niet gemakkelijk te vinden is. Pianometropool levert bij het kopen van een piano maatwerk voor ieder budget!
Denk hierbij aan het gebruik van unieke materiaalsoorten, leveringen van uw piano of vleugel naar moeilijk bereikbare landen/gebieden, zelfspelende of automatische piano’s, bijzondere kleuren, functies, etc.

Neem gerust contact met ons op of bezoek onze pianowinkel in Rijswijk en wij nemen uw wensen met u door.

Het is onze passie om u zo goed mogelijk te helpen bij de aankoop van de juiste piano. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent en NEE is – op een uitzondering na – hierbij geen optie.

Bezoek ook eens onze projecten pagina en bekijk wat Pianometropool aan bijzondere projecten heeft gerealiseerd. Dan zult u zien dat Pianometropool een echte pianowinkel is gespecialiseerd in het verkopen van piano’s en vleugels.

 

PIANO'S KOPEN BIJ DE No 1. TOETSSPECIALIST VAN NEDERLAND EN BELGIE