Pianometropool is exclusief distributeur van Blüthner piano’s in de Benelux.

In onze showroom in Rijswijk staan de nieuwe en gebruikte Blüthner piano’s en vleugels speelklaar opgesteld. Kom gerust eens een kijkje nemen.

Onze showroom is 7 dagen per week geopend en u kunt direct voor de deur parkeren.

EXCLUSIEF BLÜTHNER DISTRIBUTEUR IN DE BENELUX

PianoMetropool is exclusief distributeur van Blüthner piano’s in de Benelux. 

Blüthner is het iconische merk uit Leipzig dat door grootmeesters als Franz Liszt, Debussy, Rachmaninov en zelfs John Lennon werd gebruikt.

De fabriek maakt de instrumenten nog altijd met de hand volgens klassieke methoden én is patenthouder van het in 1873 ontwikkelde ‘Aliquot’ systeem. Een slimme toepassing waarbij de tonen in de diskant (hoge tonen) d.m.v. een extra zwevende snaar per koor een geweldige klank produceren. Men zegt ook niet voor niets over Blüthner: “the instruments with the Golden Tone” 

In onze showroom in Rijswijk staan de nieuwe en gebruikte Blüther piano’s en vleugels speelklaar opgesteld. Kom gerust eens een kijkje nemen. Onze showroom is 7 dagen per week geopend en u kunt direct gratis voor de deur parkeren.

MEEST POPULAIRE BLÜTHNER PIANO’S

Blüthner Model B

Bij Pianometropool koopt u deze Nieuwe Blüthner Model B – Akoestische piano in Zwart Hoogglans – met Beste prijsgarantie. Levering uit voorraad – binnen 5-11 werkdagen (indien deze in bestelling is neem contact op voor de levertijd 070-4159800)

Blüthner Model C

Bij Pianometropool koopt u deze Nieuwe Blüthner Model C – Akoestische piano in Zwart Hoogglans – met Beste prijsgarantie. Levering uit voorraad – binnen 5-11 werkdagen (indien deze in bestelling is neem contact op voor de levertijd 070-4159800)

Blüthner Model D

Bij Pianometropool koopt u deze Nieuwe Blüthner Model D – Akoestische piano in Zwart Hoogglans – met Beste prijsgarantie. Levering uit voorraad – binnen 5-11 werkdagen (indien deze in bestelling is neem contact op voor de levertijd 070-4159800)

BLÜTHNER PIANO’S MET BESTE PRIJS GARANTIE

Gratis levering van digitale pano's

Levering van piano's en vleugels

Uw piano wordt vakkundig geleverd door onze eigen bezorgdienst.

Piano kopen met beste prijsgarantie

Piano's en vleugels met beste prijsgarantie

Piano’s en vleugels met de beste prijs garantie. Altijd deskundig advies bij aanschaf van een piano.

Piano kopen in termijnen betalen

Betaal uw piano in termijnen

Koop een piano en betaal in termijnen zonder rente of kosten. Vraag naar de mogelijkheden.

de nr.1 toetsspecialist van Nederland

De Nr.1 toetsspecialist voor piano's en vleugels

Showroom in Rijswijk met veel nieuwe en gebruikte piano's en vleugels. Centrale ligging aan de snelweg.

ONS AANBOD BLÜTHNER PIANO’S

Resultaat 1–20 van de 28 resultaten wordt getoond

MEER INFORMATIE OVER BLÜTHNER PIANO’S

Julius Blüthner vestigde zijn atelier in Leipzig, Saksen in 1853. Julius startte samen met drie andere vakmannen. Als zwaar religieus man sprak Julius de woorden: “Moge God zegevieren”. Een credo dat het mogelijk maakte zijn bedrijf in de afgelopen 164 jaren te ontwikkelen en te laten overleven. De leeftijd van iedere Blüthner piano kan worden bepaald aan de hand van het serienummer.

Pianometropool is Exclusief distributeur in de BeneLux

Pianometropool is exclusief distributeur van Blüthner piano’s en vleugels in de Benelux. Onlangs waren we in de pianofabriek in Gröss Posna (bij Berlijn) en kregen we een rondleiding van dr. Christian Blüthner zelf. De video op deze pagina geeft een mooie indruk van ons bezoek aan de pianofabriek.

In onze showroom in Rijswijk staan meerdere nieuwe en gebruikte Blüthner piano’s en vleugels speelklaar opgesteld. Kom gerust eens een kijkje nemen. Onze showroom is 7 dagen per week geopend en u kunt gratis voor de deur parkeren.

Grootste pianomaker in Duitsland

Rond 1900 was Blüthner de grootste pianomaker in Duitsland en produceerde zo’n 5000 instrumenten per jaar. Blüthners belangrijkste uitvinding is de aliquot stringing voor vleugel en piano. Kenmerkend voor dit type is een extra snaar boven ieder koor, die in unisono of een octaaf hoger gestemd is en via snaarresonantie meeklinkt, wat de hoorbaarheid van de boventonen (aliquot) versterkt en een helderder klank geeft.

Na 1903 volgde ook voor Blüthner een tijd dat de reproductiepiano (pianola) een steeds grotere rol ging spelen. In Leipzig was ook de firma Hupfeld gevestigd, een van de grootste producenten van pneumatische systemen in Duitsland. Zo werden vele instrumenten van Blüthner van een zogenaamde Phonola voorzien, wat een merknaam was van Hupfeld.

Op 13 april 1910 stierf de oprichter Julius Blüthner op 87-jarige leeftijd. Het bedrijf werd nu door zijn drie zonen Robert, Max en Bruno Blüthner overgenomen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1914  leverde de onderneming, in het kader van “diensten aan het vaderland”, voornamelijk aan het leger.

Na de eerste wereldoorlog werd, door hoge invoerrechten, voornamelijk Blüthner vleugels en piano’s in grote aantallen aan Duitse klanten verkocht. De vraag steeg dermate snel, dat de jaarlijkse productie van 3.600 stuks niet meer voldoende was. In 1932 kreeg de firma van de opdracht een bijzonder lichte vleugel te bouwen voor het luchtschip Hindenburg. In 1936 vloog de eerste Blüthner vleugel met de zeppelin LZ 129 “Hindenburg” door de lucht boven de Atlantische Oceaan, waarbij het eerste pianoconcert uit de lucht door 63 radiozenders over de hele wereld werd uitgezonden. De basisconstructie van deze vleugel was van aluminium, het oppervlak werd met getaand geel varkensleer overtrokken, om op het gewicht te besparen.

In de Tweede Wereldoorlog kwam de grootste slag voor de tot dan toe van grote problemen verschoonde firma Blüthner. Na een bombardement in 1943 brandde de fabriek tot de grond toe af, en daarmee zo goed als alle archieven en bijzondere instrumenten. Na de oorlog begon het herstarten van de productie. In 1948 kwamen de eerste vleugels weer op de markt.

In 1953 was het moeilijke begin van de wederopbouw achter de rug, en de vraag was weer zo groot, dat de capaciteit van het bedrijf niet meer toereikend was. In 1970 werd een moderne nieuwbouw voor 100 medewerkers ingewijd. Het bedrijf opereerde onder de naam VEB Blüthner Pianos. In 1978 werd het 125-jarig jubileum gevierd, en het productieaantal van 144.000 werd bereikt.

Wereldwijde levering van piano’s en vleugels

Talrijke nieuwe verkoopfirma’s in de Verenigde Staten en in andere landen werden opgericht. waardoor een wereldwijde aanwezigheid weer gerealiseerd werd. Vanwege de betere marktpositie en de groeiende vraag werd in 1996 een nieuwe productiehal op het bedrijventerrein Störmthal bij Leipzig gebouwd. In een winkel in het oude raadhuis in Leipzig haakt Blüthner aan bij oude tradities, en verkoopt zijn instrumenten aan klanten. In 2003 bestond Blüthner 150 jaar en vierde dit jubileum met een grote feestelijke plechtigheid. Sinds het begin van de productie in 1853 waren meer dan 150.000 piano’s en vleugels met de naam Blüthner over de hele wereld geleverd.

In 2005 heeft de pianobouwer voor de derde keer een eigen pianomuziekwedstrijd in Leipzig georganiseerd. De deelnemers kwamen vooral uit de conservatoria uit de omgeving. De winnaars van 2005 zijn Ha-Sun Park (Leipzig), Ying Zhou (Weimar) und Tomoko Takeshito (Leipzig).

In 2012 is Blüthner nieuwe wegen ingeslagen door het uitbreiden van de collectie met twee digitale piano’s gebaseerd op de klanken van de Classic Grant.

 

PIANO'S KOPEN BIJ DE No 1. TOETSSPECIALIST VAN NEDERLAND EN BELGIE

 

Al DeG
Al DeG
1719060294
A dealer with expert and professional advice, appropriate to the equipment they are selling, which is (and should be) a long-term investment. Friendly and honest service and zero pushiness. Highly recommended.
Tim Busker
Tim Busker
1715694693
Twee jaar geleden heb ik een mooie Bechstein piano gekocht. Helaas was er thuis een scheurtje ontstaan in het ijzeren frame. Dit is een erg dure reparatie, waarvoor de piano helemaal terug moest naar de Bechstein fabriek in Duitsland. Pianometropool heeft echter geen moment getwijfeld om deze kosten te dekken, en hebben het proces uitstekend geregeld. In deze winkel zijn ze niet alleen vriendelijk als je een piano koopt, maar je kunt ook daarna altijd op ze rekenen! Geweldige service!
D Dummy
D Dummy
1709831715
PianoMetropool heeft ons geheel vrijblijvend en vlekkeloos geholpen met het koppelen van onze iPad aan het Genio silencesysteem via een MIDI interface. Volledig zonder eigen belang heeft Daniel Spies ons geadviseerd langs te komen met onze snoeren en iPad en heeft ons geadviseerd. 1 dag later hadden we het voor iPhone en iPad aan de praat. Daniel Spies en PianoMetropool krijgen wat ons betreft 6 van de 5 sterren 👌👏!!Dennis en Thea uit Breda
Rob de Jong
Rob de Jong
1704023549
Prima advies
Carlos Estrada
Carlos Estrada
1702969441
We bought a digital piano at this store. Great in-store service, competitive price, piano delivered home (1st floor), installed and tested. We are very pleased!
Hushang Ghazizadeh
Hushang Ghazizadeh
1701812916
Goede service en locatie
Esther Verstappen
Esther Verstappen
1701629248
Super service! Pianometropool regelde dat wij nog op tijd voor kerst van onze vleugel mochten genieten. Ook de na-service is steeds top, heel vriendelijk personeel.
Ruud Lems
Ruud Lems
1701276848
Veel elektrische pianos, vooral schitterende Rolands
Rob Dekker
Rob Dekker
1701030746
De piano van onze dochter ging defect naar een aantal jaar, buiten garantie.We hebben contact opgenomen en konden hem direct brengen. Helaas was het twee weken wachten op een nieuw moederbord, toen deze binnen was is hij er direct ingezet en een dag later konden we de piano kosteloos halen. Wat een heerlijke service, klant is en blijft koning, zelfs na de garantieperiode. Top bedrijf, kan ik iedereen aanraden.
Huub Boon
Huub Boon
1699882616
Zaterdag 11 november was Martijn Schok (Boogie Woogie pianist) te gast bij Pianometropool. Genoten van zijn optreden en erg leuk en interessant om de verschillen tussen de diverse piano's uitgelegd te krijgen qua geluid. Was een Top Middag.
Reinie Mäkel- Van Luttikhuizen
Reinie Mäkel- Van Luttikhuizen
1698080570
Wij zijn bijzonder tevreden over het advies wat wij kregen van Daniel in de prachtige winkel van Pianometropool B.V. te Rijswijk (Z-H).Maar ook de aflevering van onze digitale baby-vleugel Roland GP607 PW demo ging precies volgens afspraak en werkelijk heel netjes bezorgd en geïnstalleerd. Kortom, wij durven Pianometropool B.V. te Rijswijk (Z-H) aan een ieder aan te bevelen!
Khashi Nia
Khashi Nia
1697888851
Great customer service
Karim Schomper
Karim Schomper
1695649502
Iets meer dan vier weken geleden in de showroom geweest, omdat ik toch twijfelde om weer een piano aan te schaffen. Ik was al heel snel overtuigd en al snel voor de Roland HP-704 gekozen. De piano speelt prachtig en oogt zeer mooi, dus de keuze was snel gemaakt.Vandaag de digitale piano mogen ontvangen en ben er erg blij mee. De piano is prachtig en kwaliteit zoals ik had verwacht. De piano is thuisgeleverd en vakkundig in elkaar gezet op de gewenste plek. Het instrument ziet er echt geweldig uit.De levertijd was langer dan verwacht en naar mijn gevoel niet goed up-to-date gehouden over de verwachtte levertijd, dit vond ik erg jammer. Ik had gehoopt toen de verwachtte levertijd was verstreken, er contact met mij zou worden opgenomen om te weten waar we aan toe zijn. Je zit toch vol enthousiasme te wachten op een instrument en de teleurstelling van niks horen is dan wel vervelendHet is gelukkig wel heel fijn opgelost en vind het toch 5 sterren waard.
Xiao Yu
Xiao Yu
1695078378
Milan Carvalho
Milan Carvalho
1692648004
Onwijs goede service en snelle levering. Dank Frans en team! Had niet beter gekund! 🤩
Robby Roelandt
Robby Roelandt
1691871070
We hebben 6 maanden vrij intensief gezocht naar een mooie akoestische piano op aanraden van onze dochter haar muziek-leraar. Het is en blijft een investering, maar toch wel een dure aankoop.Piano’s Yamaha U-reeks verliezen nauwelijks aan waarde.Verschillende mooie piano’s gevonden in België via verdelers of 2e hands websites.Piano’s waren wel recenter, maar de prijs was altijd veel duurder of zonder silent system.Particulier heb je natuurlijk niet de service die we nu hebben genoten via pianometropool. Als leek is die service niet onbelangrijk.Veilig transport is iets dat je toch bij een particuliere verkoop ook nog moet organiseren en betalen.We zijn geen kenners. Advies en bevestiging van de muziek-leerkracht was voor ons wel belangrijk.We wisten wel dat een Yamaha U-reeks de betere reeks is.We kwamen steeds terug op de website van pianometropool na een zoektocht.Toch maandelijks of om de 14 dagen even gezien of er ergens eentje te koop stond.Uiteindelijk dan toch overgegaan tot aankoop na een telefoontje met Daniel.We hebben geaarzeld, maar nu zijn we super content.We hebben uiteindelijk gekozen voor een Piano Yamaha U3 volledig A-grade met nieuw silent system dat ze als extra aanboden.Zo'n system is redelijk duur als je dit apart aankoopt.Aan die voorwaarden te zien/lezen op de website en prijs hadden we ze nog niet tegen gekomen.Het leek ons eerst iets te mooi om waar te zijn.Serienummer verteld ons wel dat de piano eerder van de jaren 60 is,maar een piano volledig als nieuw gereviseerd maakt dit niet uit volgens de muziek-leraar.Beslissing op basis van een demonstratie via what’s app filmpje waar een lied op de piano werd gespeeld door Stijn pianist en omdat we er toch enig vertrouwen in hadden op basis van enkele reviews. Alles liep volledig correct zoals telefonisch werd aangegeven door Daniël.Eerst betaling uitgevoerd en binnen een week werd de piano zeer professioneel geleverd.De transporteur kon zelf heel goed piano spelen en heeft de piano ook ter plaatse even getest.We zijn dus niet ter plaatse geweest. Enige nadeel is ter plaatse kan je wel beter vergelijken.Dezelfde piano yamaha u3 b-grade was voor ons ook nog een optie. Er was zelfs nog een smakelijke attentie bij.Het is zo'n mooie klank in huis en nu kan onze dochter volwaardig oefenen.
Deniz Hastan
Deniz Hastan
1687769118
Vertrouwd adres. Ik heb mijn vleugel hier vele jaren terug aangeschaft. Jaren later nog altijd bereid goede service te leveren 👍👍👍
Ernest Frroku
Ernest Frroku
1681696715
Ruud Bergen
Ruud Bergen
1678908411
Prima advies, zeer persoonlijk, veel aandacht en goede prijzen. R.Bergenhenegouwen
Sanijs Vilnis
Sanijs Vilnis
1678651118
Bas Doeksen
Bas Doeksen
1673111213
Wij zijn warm onthaald, en goed geholpen. Wij hebben een prachtige piano gekocht.
Tom Vanbeckevoort
Tom Vanbeckevoort
1663599339
Ik bestelde laast online een Yamaha U3 A revisie, op afstand kreeg ik alle informatie door zelfs de mogelijkheid om het toestel te horen spelen!De bestellig werd telefonisch afgenomen en volledig doorgesproken, op zich denk je niets bijzonder maar later volgde alles netjes zoals afgesproken op papier.Voor de levering liep het extern even wat moeilijker maar wat is het mooie, er wer onmiddellijk gehandeld om mij een concrete leverdatum te geven. I´ werd geveld en vandaag alles nestjes afgehand!Men houdt zich aan zen woord en is klantvriendelijk, ik ben echt verbaast van jullie service!Dank je team pianometropool!
Bita Majidi
Bita Majidi
1659134913
Great service! I got a good explanation from the manager of the piano shop which helped me to buy my first piano. Later I had some problems with my piano which were solved perfectly by customer care. I have no issues anymore and recommend this piano shop to whoever that wants to buy a piano.
Cees Los
Cees Los
1657798039
Goede uitleg en hele vriendelijke mensen! Aanrader!!!
Willeke Van Der Plas
Willeke Van Der Plas
1657199232
Bij Pianometropool kregen wij een goed en enthousiast advies. Afspraken worden zeer goed nagekomen.
Daan Krijnen
Daan Krijnen
1652543810
Onwijs goede service en zeer vakkundig. Meermaals gebeld met vragen over kleinigheidjes, maar altijd direct en duidelijk antwoord. Verder ook zeer tevreden met de piano zelf!+/- Silence systeem werkt ook perfect, alleen nog een mini-verbeter punt voor;Door het silence systeem zat er een dubbele slag in enkele toetsen. De piano-stemmer had dit mij uitgelegd waar dit door kwam en had het ook gelijk opgelost (Had te maken met het silence systeem dat een beetje ruimte overliet bij de hamertjes). Ik heb er dus geen last meer van, maar kan wellicht handig zijn om tijdens de verkoop te melden. Het was namelijk ook gemakkelijk opgelost.Zeker aan te raden!
han dekeizer
han dekeizer
1651748813
Super blij met onze mooie Yamaha piano! In de winkel zijn we heel vriendelijk geholpen en de verkoper nam echt de tijd voor ons, zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een piano.
Otwin Peppinck
Otwin Peppinck
1644241034
Hele mooie digitale piano gekocht met ultieme prijs kwaliteit verhouding. Uitleg vakkundig, vriendelijk, muzikaal en beslist niet opdringerig (dus van duurder is altijd beter) . Maatwerk op basis van mensenkennis en vragen. Klasse. Ik koop mijn piano niet meer elders.
DJ TROJ
DJ TROJ
1633200579
Heerlijke winkel, super geholpen. Ze nemen echt de tijd voor je! Uiteindelijk een mooie piano voor onze dochter gekocht!.. zeker de moeite waard om voor om te rijden.Bedankt Daniel.
Joep Drummen
Joep Drummen
1632915521
Goed, kundig personeel. Prettig geholpen.
Arthur Pronk
Arthur Pronk
1631780921
Men neemt de tijd voor de klant en geeft goed advies. De verkoper weet waar hij over praat en heeft ervaring met piano's.
Tom Kooijman
Tom Kooijman
1628978410
young hui kim (네덜란드치즈)
young hui kim (네덜란드치즈)
1628612848
The man who works here is very nice and explains a lot of information. There are a lot of pianos in there and a lots of brands. It looks small on the outside but trust me it's pretty big! I highly recommend this place!!
Thaam Ben
Thaam Ben
1626441859
Sjon Baum
Sjon Baum
1622358300
Hele goede service. Ik heb hier mijn digitale piano aangeschaft.
Wouter de Ruyter
Wouter de Ruyter
1622181173
Erg goed bereikbaar, genoeg piano's om te bespelen, lekkere koffie, en de meneer kan goed over de piano's vertellen
René Zwezerijnen
René Zwezerijnen
1617300827
Uitstekende service en zeer klantvriendelijk!Als piano-stemmer/techniker was ik onlangs (voor het stemmen van de piano) bij een klant die anderhalf jaar geleden een nieuwe Schiedmayer piano had gekocht bij Pianometropool. Ik trof daar een piano aan, die waarschijnlijk voor een afleveringsbeurt aan de aandacht was ontsnapt; de speelaard liet veel te wensen over. De klant klaagde hierover en vroeg mij het in orde te maken. Aangezien dit veel werk is en veel tijd vergt, kwamen wij overeen dat ik het voor € 200,- zou fiksen en maakten wij een afspraak daarvoor.Onderweg rijdend naar huis bedacht ik mij dat hiervoor de klant eigenlijk niet geheel zou moeten opdraaien. Ik mailde naar de Klantenservice van Pianometropool en beschreef het geval. Ik kreeg direct een vriendelijke mail terug met de vraag of ik de piano voor deze klant prima in orde wilde maken en aan Pianometropool de rekening wilde sturen.Dit is inmiddels gebeurd en nog diezelfde dag heeft Pianometropool mijn factuur betaald. GROTE KLASSE!
Jasper Jackson
Jasper Jackson
1607966508
Michel Boer
Michel Boer
1605983864
Fantastisch geholpen en mooie piano's
Alexis Olive
Alexis Olive
1605905086
Piet Noordzij
Piet Noordzij
1603846131
Ik ben er eens wezen kijken voor een gebruikte piano.Ik trof ern heel aardige verkoper en hij nam alle tijd voor me.Een prettige winkel, ik zou er beslist teruggaan.
Anke Doornekamp
Anke Doornekamp
1600583700
Op zoek naar een digitale piano om extra te kunnen oefenen, terecht gekomen op de mooie website.Als eerste actie telefonisch contact opgenomen en gesproken met Stijn. Hij gaf uitgebreid antwoord op al mijn vragen over de mogelijkheden van een digitale piano. Dit prettige gesprek was voor mij de aanleiding om een bezoek te brengen aan de prachtige showroom!Ook daar werd er met veel zorg en tijd de moeite genomen mij de mogelijkheden te laten horen van de digitale piano. Heb rustig een beslissing kunnen nemen en ben daarna tot aankoop overgegaan! De auto voor de deur was ideaal! Ook bij het inladen werd ik geholpen!Thuis monteren was niet moeilijk! Heb inmiddels volop plezier van mijn GEWA piano. Mooi geluid en veel mogelijkheden! Daarbij ook mooi om te zien!Kan met genoegen deze zaak aanbevelen aan mensen die nadenken over de aanschaf van een mooi muziekinstrument!
×
js_loader