PH GRAND

Blüthner Crystal Edition

Blüthner Crystal Elegance

Het wereldbekende Duitse topmerk Blüthner staat bekend om haar prachtige klank en staat kwalitatief op eenzame hoogte. Het bekende aliquot systeem ( patent Blüthner ) geeft de instrumenten met name in het middensegment en diskant van de vleugel een surround effect dat geen enkele pianofabrikant ter wereld kan evenaren. Deze techniek wordt tevens in de gehele Crystal en PH serie van Blüthner gebruikt.

Wereldwijd zijn critici, designers en  architecten het erover eens dat de Blüthner design instrumenten tot de mooiste en meest exclusieve behoren. Met name de Crystal serie wordt met de allerhoogste kwaliteit materiaalsoorten gebouwd. Het kristal heldere plexiglas wordt dan ook als de allerhoogste kwaliteit beschouwd en verkleurt niet. Het technische gedeelte van de instrumenten is dan ook 100 procent identiek aan de fabricage en productie van de concert vleugels.

Crystal Edition: Elegance

Crystal Edition: Idyllic

Crystal Edition: Hive

Crystal Edition: Quadrille

Maatwerk opties Blüthner Crystal Edition

Hieronder enkele voorbeelden van maatwerk opties en mogelijkheden voor uw Blüthner Crystal Edition vleugel

Designer Acrylic

Metalen Fittingen

LED verlichting

Designer Acrylic

Panorama Artwork

Blüthner Supreme Edition

Supreme Edition: modellen

Ambassador

Prachtige exclusieve design vleugel, uitgevoerd in kostbaar palissander hoogglans met visgraat motief. De vleugel heeft een elegant design met gedraaide bolpoten en lier en wordt volledig handgemaakt in Duitsland. De Supréme Ambassador vleugel kan worden geleverd in verschillende afmetingen (190 cm, 210 cm en 238 cm). En wordt geleverd met volledige garantie. Voor meer informatie over deze exclusieve design vleugel kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde medewerkers. 

Senator

Dit instrument is gebouwd op de constructieprincipes van Model 6. De buitenkant is voortreffelijk gevormd. Het kostbare palissander fineer heeft ingelegde delen van leer in Russisch groen. Gestempeld met gouden versieringen. Het is een prachtig instrument dat zeer geschikt is voor een elegante inrichting.

Queen Victoria

Dit instrument is ontworpen in de stijl van deze tijd, uitgevoerd in kostbaar palissander, verfraaid met handgesneden ornamenten en applicaties, met krachtig gestileerde poten en een fijn geëtste muziektafel, en geeft perfect de filosofie van die periode weer. De styling van dit instrument draagt met recht de naam Queen Victoria.

De Supréme Edition Queen Victoria is op speciale bestelling verkrijgbaar in de lengtes Model 1, Model 2 en Model 4 vleugelpiano’s.

Nicolaus II

Dit model is voor het eerst gemaakt voor de Russische tsaar Nicolas II. De prachtig gevormde panelen zijn gemaakt van wortelnotenhout, omlijst met een fijne voering van esdoorn. Het basisfineer is gemaakt van French walnut. Dit prachtige  inlegwerk wordt individueel met de hand gemaakt door onze meester meubelmakers in onze fabriek te Leipzig.

Louis XIV

Het exterieur van dit adembenemende instrument is ontworpen in de stijl van de fantasierijke Franse koning. De fijnheid van deze versiering is gebaseerd op elementen van de rococostijl. Bijvoorbeeld de poten, de lier en de lessenaar zijn versierd met schitterend houtsnijwerk en smaakvol verguld met echt bladgoud. Het reproduceren van deze originele stijl en het ontwerp van dit instrument vergt veeleisend werk maar geeft de designers een enorme voldoening.

Kaizer Wilhelm II

Deze traditionele stijl stamt af van rond het begin van de negentiende eeuw. Dit meesterwerk en design toont mede de grootsheid van het instrument. De gedraaide poten, de zware uitvoering van de lier en de decoratieve lessenaar roepen herinneringen op aan keizerlijke tijden. Dit instrument is zowel in traditioneel zwart als in andere uitvoeringen verkrijgbaar.

Julius Edition

Het is zeldzaam dat een familiebedrijf zijn exclusieve en unieke modellen zoals de Julius langer een eeuw in productie houdt.  Julius Blüthner, de oprichter van het legendarische pianobedrijf creëerde een zakendynastie die momenteel precies weergeeft wat er destijds werd bedoeld met het ontwerp Julius. Dit unieke instrument met het originele Julius lessenaar ontwerp, is een eerbetoon aan zijn prestaties. Elk van deze meesterwerken heeft kenmerkende historische details, los van het onovertroffen piano geluid.

Jubilee

Het 150-jarig jubileum van het bedrijf Blüthner was de ultieme  gelegenheid om deze Suprême-collectie toe te voegen aan ons assortiment. Het opmerkelijke kenmerk van deze vleugel is het zeer sierlijke gietwerk (pantserframe) dat afstamt van het  klassieke ontwerp met betrekking tot het 50-jarig jubileum van Blüthner in 1903.

Dynasty

De koninklijke schoonheid van de Blüthner Dynasty Edition is allesbehalve verborgen. Hoogwaardig houtfineer, met de hand gesneden houtwerk geven een historische sfeer van extravagante weelde. Rijkelijk versierd voor het 165-jarig jubileum van Blüthner. In gelijke maten van zwart gepolijst inlegwerk, gedurfde panelen van prachtig uitgedacht Amboyna-hout maken dit instrument wellicht een van de meest bijzondere instrumenten wereldwijd.

Een selectie van houtfineer opties

Hier is slechts een greep uit onze favoriete houtfineer. Van statig tot exotisch, we zijn altijd op zoek naar de beste bronnen. Vrijwel elk bekend fineer kan worden aangevraagd en toegepast. Houtfineer kan op het hele instrument worden aangebracht in een boekvormig symmetrisch patroon of als highlights worden toegepast voor specifieke kastonderdelen. Inlays kunnen ook worden vervaardigd uit houtfineer.

Maatwerk Blüthner Edition

Hieronder bieden we u enkele van onze meest gewilde opties voor het samenstellen van uw droompiano.

LUXE HANDGESNEDEN DETAILS

De klank van een piano moet tot in de kleinste details resoneren.  Deze elementen zijn met de hand gebeeldhouwd uit massief hout en op maat gemaakt om het piano-ontwerp te accentueren.

GOUD BLAD APPLICATIE

Bladgoud combineert met een traditionele stijl van de behuizing in Roccoco-wit en goud, of het kan worden toegevoegd om vrijwel elk ontwerp te accentueren. Hoeveel of hoe weinig er wordt gebruikt, is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

ACCENTEN DIE AANDACHT TREKKEN

Minder is niet meer, minder is genoeg. Minder is de perfect afgemeten hoeveelheid van iets moois, met zorg op maat gemaakt om verfijning te creëren. Hier worden kleine details gebruikt, zoals een wortelnoten klavier bakstuk, om een ​​anders traditionele hoogglans zwarte pianolak te decoreren.

INLAYS: TEKENING IN HOUT EN METAAL

Bij speciale projecten wordt vaak gebruik gemaakt van verschillende ingelegde materialen om persoonlijke boodschappen, symbolen en ingewikkeldere ontwerpen weer te geven. Ingelegde koperen letters worden vaak gebruikt om een ​​persoonlijke toewijding of inscriptie in de kast of klep te plaatsen. Houten inlays kunnen ook een bijzonder elegante manier zijn om logo’s, en andere ontwerpen weer te geven. Zelfs het veranderen van het houtnerfpatroon van een gefineerd accentstuk is mogelijk.

HISTORISCH MUZIEKBUREAU

Het met de hand gesneden Julius-desk Julius Blüthner ontwierp en hakte dit tuinlandschap in zijn lessenaar in ca. 1882 en het duurde tot de jaren 1920. Het vredige tafereel is een kenmerk geworden van het klassieke Blüthner-instrument en wordt erkend door Blüthner-eigenaren en bewonderaars over de hele wereld.

OP ZOEK NAAR HET BESTE HOUT

De zoektocht naar het meest exclusieve houtfineer is een organische, wereldwijde zoektocht. Eenmaal gevonden, worden ze met uiterste zorg behandeld om adembenemende designmeesterwerken te creëren.

Aanbod Exclusieve vleugels

Hieronder staat ons actuele aanbod exclusieve vleugels.

Pianometropool is trotse partner van Nidum

Pianometropool heeft reeds internationale bekendheid verkregen maar vanuit onze nieuwe vestiging het Nidum (muzikale nest) voormalig Arsenaal Jan des Bouvrie in Grave kunnen wij onze klanten in het zuiden van Nederland, Gelderland én Duitsland nu nóg beter bedienen. In het Nidum vindt u ’s werelds mooiste design (zelfspelende) vleugels tot en met prachtige klassieke modellen. Gezien onze relatie met nationale en internationale designers / architecten, kunt u uw droomvleugel custom made ontwerpen.

Vind de vleugel van uw dromen die perfect aansluit op uw interieur.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

ONS TEAM

Maak kennis met ons team medewerkers

Frans Poppeliers

Daniël Spies

Joyce Poppeliers

Celine Poppeliers

Stijn Loeve

Marsha Malènko