Oktoberfe(e)st op zaterdag 26 oktober

Graag nodigen wij u uit om op zaterdag 26 oktober ons ‘OKTOBERFEST’ te komen bijwonen.

Geheel in stijl met de maand oktober organiseren wij een oktoberfeest waar iedere muziekliefhebber van harte welkom is. Het accent zal hoofdzakelijk liggen op de allernieuwste Duitse akoestische en digitale piano’s. Uiteraard mogen bij een oktoberfeest de braadworsten het bier en de wijn geserveerd door onze Duitse dames en heren in klederdracht, niet ontbreken.

MEEST VERKOCHTE DUITSE PIANO’S

KOOP EEN PIANO MET BESTE PRIJS GARANTIE

Gratis levering van digitale pano's

Levering met eigen transportdienst

Koop een gebruikte of nieuwe piano en deze wordt vakkundig geleverd door onze eigen bezorgdienst.

Piano kopen met beste prijsgarantie

Piano's vleugels met beste prijsgarantie

Gebruikte en nieuwe piano’s tegen de beste prijzen. Altijd deskundig advies.

Piano kopen in termijnen betalen

Betaal uw Yamaha U1/U3 piano in termijnen

Koop een gebruikte of nieuwe piano en betaal in termijnen zonder rente of kosten. Vraag naar de mogelijkheden.

de nr.1 toetsspecialist van Nederland

De Nr.1 toetsspecialist voor piano's en vleugels

Showroom in Rijswijk met veel nieuwe en gebruikte piano's en vleugels. Centrale ligging aan de snelweg.

ONS AANBOD DUITSE OKTOBER FEST PIANO’S

Resultaat 1–20 van de 288 resultaten wordt getoond

Duitsland pianoland bij uitstek

Blüthner Grootste pianomaker in Duitsland

Rond 1900 was Blüthner de grootste pianomaker in Duitsland en produceerde zo’n 5000 instrumenten per jaar. Blüthners belangrijkste uitvinding is de aliquot stringing voor vleugel en piano. Kenmerkend voor dit type is een extra snaar boven ieder koor, die in unisono of een octaaf hoger gestemd is en via snaarresonantie meeklinkt, wat de hoorbaarheid van de boventonen (aliquot) versterkt en een helderder klank geeft.

Na 1903 volgde ook voor Blüthner een tijd dat de reproductiepiano (pianola) een steeds grotere rol ging spelen. In Leipzig was ook de firma Hupfeld gevestigd, een van de grootste producenten van pneumatische systemen in Duitsland. Zo werden vele instrumenten van Blüthner van een zogenaamde Phonola voorzien, wat een merknaam was van Hupfeld.

Op 13 april 1910 stierf de oprichter Julius Blüthner op 87-jarige leeftijd. Het bedrijf werd nu door zijn drie zonen Robert, Max en Bruno Blüthner overgenomen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1914  leverde de onderneming, in het kader van “diensten aan het vaderland”, voornamelijk aan het leger.

Na de eerste wereldoorlog werd, door hoge invoerrechten, voornamelijk Blüthner vleugels en piano’s in grote aantallen aan Duitse klanten verkocht. De vraag steeg dermate snel, dat de jaarlijkse productie van 3.600 stuks niet meer voldoende was. In 1932 kreeg de firma van de opdracht een bijzonder lichte vleugel te bouwen voor het luchtschip Hindenburg. In 1936 vloog de eerste Blüthner vleugel met de zeppelin LZ 129 “Hindenburg” door de lucht boven de Atlantische Oceaan, waarbij het eerste pianoconcert uit de lucht door 63 radiozenders over de hele wereld werd uitgezonden. De basisconstructie van deze vleugel was van aluminium, het oppervlak werd met getaand geel varkensleer overtrokken, om op het gewicht te besparen.

In de Tweede Wereldoorlog kwam de grootste slag voor de tot dan toe van grote problemen verschoonde firma Blüthner. Na een bombardement in 1943 brandde de fabriek tot de grond toe af, en daarmee zo goed als alle archieven en bijzondere instrumenten. Na de oorlog begon het herstarten van de productie. In 1948 kwamen de eerste vleugels weer op de markt.

In 1953 was het moeilijke begin van de wederopbouw achter de rug, en de vraag was weer zo groot, dat de capaciteit van het bedrijf niet meer toereikend was. In 1970 werd een moderne nieuwbouw voor 100 medewerkers ingewijd. Het bedrijf opereerde onder de naam VEB Blüthner Pianos. In 1978 werd het 125-jarig jubileum gevierd, en het productieaantal van 144.000 werd bereikt.

Julius Blüthner vestigde zijn atelier in Leipzig, Saksen in 1853. Julius startte samen met drie andere vakmannen. Als zwaar religieus man sprak Julius de woorden: “Moge God zegevieren”. Een credo dat het mogelijk maakte zijn bedrijf in de afgelopen 164 jaren te ontwikkelen en te laten overleven. De leeftijd van iedere Blüthner piano kan worden bepaald door het serienummer op te zoeken in de vrij beschikbare lijst op de Blüthner website.

Pianometropool is Exclusief distributeur in de BeneLux

Pianometropool is exclusief distributeur van Blüthner piano’s en vleugels in de Benelux. Onlangs waren we in de pianofabriek in Gröss Posna (bij Berlijn) en kregen we een rondleiding van dr. Christian Blüthner zelf. De video op deze pagina geeft een mooie indruk van ons bezoek aan de pianofabriek.

In onze showroom in Rijswijk staan meerdere nieuwe en gebruikte Blüthner piano’s en vleugels speelklaar opgesteld. Kom gerust eens een kijkje nemen. Onze showroom is 7 dagen per week geopend en u kunt gratis voor de deur parkeren.

 

PIANO'S KOPEN BIJ DE No 1. TOETSSPECIALIST VAN NEDERLAND EN BELGIE